jbmslogo-ts1440919075
incar-partner-2000-x-1200-mm png1
pict1

Vid skada

Fyll i en skadeanmälan. På skadeanmälningsblanketten finns en del som skall fyllas i gemensamt med motparten på skadeplatsen. Baksidan på blanketten fyller var och en i själv. Behåll varsitt ex. av blanketten. Om du tycker att det behövs, kontakta polisen. Ett tips är att alltid ha en skadeanmälan i bilen.

Behöver bilen bärgas? Är inte bilen i körbart/trafiksäkert skick skall du bärga in bilen till oss.
Skicka in din skadeanmälan snarast till försäkringsbolaget så att skadan blir registrerad och verkstaden kan börja med reparationen. Enklare skador kan idag ofta anmälas per telefon direkt till försäkringsbolaget eller via Internet.

Innan bilen kan repareras måste en skadebesiktning göras, en s,k ”förbesiktning”, vi kontrollerar och fotograferar bilens skador. Därefter görs en skadevärdering via Cabas som är ett kalkylsystem för beräkning av reparationstider för karosskador. Värdering med foton sänds sedan via datakommunikation till försäkringsbolaget. När svaret har kommit planeras din bil såväl för reparation som för lackering och alla reservdelar och tillbehör beställs. Det är inte alltid det går att göra en fullständig skadebesiktning beroende på om man kan se bakomliggande skador utan att frilägga skadade delar, i sådana fall så görs endast en sk, ”grovkalkyl” som ligger till grund för reservdelsbeställning av dom synliga skadade delarna.
Förbesiktningen har även ett viktigt syfte när det gäller ”parkeringsskada”, där då försäkringsbolagens tekniker behöver våra foton på skadan, för att kunna avgöra om dessa är orsakade av ett annat fordon.
Skadebesiktningen görs tillsammans med er och beräknas till ca 15-30 min.
För att snabba på ärendet, kan du anmäla din skada hos ditt försäkringsbolag.

7866dde5951f3dfc0b95ffc5bb4065b9_470x194
0512d7cfb5bb7ca7e9cfe5047eb36569_470x194

Reparation

Du lämnar in din bil på avtalad tid för reparation och hämtar då även ut eventuell hyrbil som du disponerar under tiden. Hyrbilen ingår endast om du har det skyddet i din försäkring.

Hur gör du när du råkat ut för en olycka?

BOKA TID FÖR SKADEBESIKTNING